måndag 5 mars 2012

Skönheten finns hos betraktaren!

Lyckoskolan fortsätter!

Du känner väl till uttrycket "skönheten sitter i betraktarens ögon". Och så är det ju! Vi har ju alla olika åsikter om vad vi finner vackert eller mindre tilltalande. Men är det inte så med allt? Sitter inte allt i betraktarens ögon? Jag har börjat undersöka vad det är människor talar om och vad jag själv talar om. Visst talar vi om det som intresserar oss? Det som upptar våra egna tankar. Då är det ju så härligt när man träffar "likasinnade" som tänker och vill tala om samma saker.  

Men nu till saken! Du skall få en liten uppgift. Ta med dig tanken att vad än människor du möter talar om, så handlar det om dem själva. Det gäller även dig! Så fort någon har en åsikt som dig eller om någon annan, så är det egentligen den själv den pratar om. Så när du har någon åsikt om någon annan, så har du den åsikten om dig själv. Därav uttrycket: "Du kan inte älska någon annan mer än du älskar dig själv." Och det är så sant! Ju mer du lär dig acceptera dina olika sidor, desto lättare kan du acceptera andra människor med dessa sidor. Och som Jesus sa: "När du pekar på någon, kom då ihåg att tre fingrar pekar tillbaka på dig själv. " Så sant så sant!:)

Men hur gör denna insikt oss lyckligare? Får vi inte bara dåligt samvete att tänka så? Prova!!! Du kan ju aldrig förändra någon annan än dig själv, så  när du slutar försöka ändra någon eller slutar fokusera på det negativa hos andra (och dig själv) frigör du en massa energi. När du pratar skit om någon annan, kan du vara ganska säker på att det finns någon som pratar illa om dig med. Och är det så du vill ha det?

Nästa gång någon säger något negativt till dig kan du känna efter om det ligger någon sanning i det? Ibland kan det ju göra det. Men om du inte känner att det är sant för dig, då kan du vara säker på att det enbart ligger i betraktarens ögon och då behöver du varken ta illa vid dig eller bli arg på personen ifråga. Du kan bara lyssna till vad den har att säga, (eller låta bli) och önska den allt det bästa för att den skall bli vän med den sida hos sig själv, som den har så svårt för att se hos dig.

Har du tankar, frågor  eller upplevelser kring detta, skriv gärna ett inlägg!

Mycket nöje! /Gabriella:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar