tisdag 7 juni 2011

Vad drömmer du om?

Det är så lätt att gå igenom dagarna och glömma bort det magiska i att vi lever. Det är så lätt att fastna i tankar om sånt som vi måste göra, allt som står på "att-göra-listan". Det är så lätt att fastna i tankar på att vi är på väg någonstans framåt. Att vi måste "bli "någonting "mer" än vad vi är. Vi ska framåt, framåt och framåt!!! Det är lätt att tänka tankar som får oss att känna att vi inte duger som de vi är. Att vi behöver förändras, bli bättre, ha mer saker, rätt kläder... med mer... med mer. Ständigt och jämt påminns vi av det samhälle vi skapat att vi inte duger som vi är, utan att vi behöver mer saker för att vara fullkomliga. Men vi blir ALDRIG fullkomliga tack vare alla saker. Det är så lätt att glömma bort miraklet att vi faktiskt har allt vi behöver inom oss just nu.  

 Miraklet sker när du stannar upp!...

Stanna upp en sekund med vad du just nu gör och bara känn fötterna mot underlaget. Känn ditt andetag. Känn pulsen  inom dig. Känn att din kropp fungerar utan att du behöver göra ett endaste dugg. Andningen går av sig själv. Maten smälts av sig själv. Blodet pulserar av sig själv. Allt detta sker automatiskt sen den dag du klev in i detta liv. Det är ett mirakel att vi har våra kroppar att röra oss i, att föra oss i. Välja vart våra steg ska gå, i vilken riktning, mot vilket mål vi helst vill. Vart än vi vill gå, kan vi gå. Bara vi vågar!

Vi har vår röst att använda för att berätta om oss själva, att dela med oss av oss själva och våra öron för att lyssna. Få ta del av andras upplevelser. Vi alla har intressanta liv. Det finns något att lära sig av varje människa vi möter. Vi behöver inte gå långt för att lära oss något nytt. Vi har mycket information och kunskap, visdom, inom oss och för att komma i kontakt med den behöver vi bara stanna upp och lyssna med våra "inre öron". Vi kan varje stund, vid varje andetag, välja att stanna upp en stund och lyssna inåt. Känna vår kropp och känna tacksamhet för att den fungerar precis så bra som den gör. Stanna upp och förundras över denna upplevelse som det innebär att leva. Mitt uppe i livet-stanna upp och reflektera-som om du landat mitt i en film som du levt i så länge att du tror att den är sann, den enda möjliga. Men så kommer en buss som du inte tidigare åkt. Du kliver på och du vet inte vart du ska. Du följer med. Vågar prova något nytt. Lever på nytt. Känner dig fri, levande och magisk! 

Vi är alla föränderliga. Våra celler förändras ständigt. Det enda bestående är förändring. Det är när vi stagnerar och stoppar livets flöde som vi tappar kontakt med livets magi. Men livet pågår hela tiden, så det är bara att välja att följa med. Våga lev din dröm. Våga lev ditt liv. Jag vågar. Då vågar du!!!! 

Önskar dig en alldeles strålande dag, med allt som är och inte är.
Kram Gabriella :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar